Latvijas Pārtikas kompetences centrs aptver divus zinātniskos virzienus:
- Latvijas ražotāju produktu tirgus palielināšana, kas ietver:
- glabāšanas iepakojuma pētījumi;
- glabāšanas laiku un nosacījumus uzlabojošas tehnoloģijas;
- Jauni produkti plašākām tirgus preferencēm.
- Ražošanas pievienotās vērtības un konkurētspējas palielināšana, kas ietver:
- pārtikas blakusproduktu izmantošanas uzlabošana augstākas pievienotās vērtības produktos;
- lauksaimniecības un augļkopības pētījumi resursu izmantošanas efektivitātes uzlabošanai – piemērotākas sugas, audzēšanas tehnoloģijas;
- jauni, inovatīvi produkti ar augstāku pievienoto vērtību maksimāli izmantojot esošos tirgus, tehnoloģijas, citus ražošanas faktorus.
Kopējais projekta apmērs: 4 898 020.74 EUR, t.sk. ERAF 2 990 156.29 EUR, privātās investīcijas 1 907 864.45 EUR
Projekta īstenošanas periods: 01.09.2016 – 31.12.2018.
Sasniegtie rādītāji:
- atbalstīto pētījumu skaits – 30
- atbalstīto komersantu skaits – 30
- izstrādātas jaunas tehnoloģijas - 23
- izstrādāti jauni produkti - 182
Kontaktinformācija: Latvijas Pārtikas kompetences centra valdes priekšsēdētājs Armands Lejas-Krūmiņš, armands.lejas-krumins@lpuf.lv, +371 67808968, mājaslapas adrese: http://lpkc.lv/
Projekts |
Īstenotājs |
Projekta nosaukums, realizētājs |
---|---|---|
P1 |
LPKS “Augļu nams” |
Jaunas augļu uzglabāšanas tehnoloģijas |
P3 |
SIA “ Kronis” |
Gatavie produkti un mērces inovatīvā iepakojumā pasaules tirgiem |
P4 |
SIA “ Milzu!” |
“MILZU!” graudaugu pārslu iepakojumā paredzētās bērnu rotaļlietu ekosistēmas izpēte un izstrāde pārtikas produktu pievienotās vērtības palielināšanai |
P5 |
SIA “ Milzu!” |
“MILZU!” jaunu graudaugu produktu receptūru izpēte |
P10 |
SIA “Piejūra” |
Koekstrūzijas metodes pielietošana produktu ražošanā |
P11 |
SIA “Piejūra” |
Ražošanā esošo blakusproduktu izmantošana citu produktu ražošanā (pastēšu, ziežu utt.) ar noteiktu derīguma termiņu |
P13 |
SIA “Skai Baltija” |
Ķirbju piedevas no blakusproduktiem izstrāde |
P17 |
SIA “Karavela” |
Skumbriju konservu ražošanas blakusproduktu pārstrāde |
P18 |
SIA “Karavela” |
Jauna, augstvērtīga zivju konserva veida izstrāde, izmantojot Baltijas jūras izejvielu: reņģes un brētliņas |
P19 |
SIA “Auravia Latvia” |
Noturīgu organisko savienojumu biotehnoloģiska noārdīšana pārtikas rūpniecības notekūdeņos |
P20 |
SIA “Baltic Dairy Board” |
Laktozi saturoša piena un sūkalu permeāta enzimātiskā biokonversija produktos ar palielinātu vērtību |
P24 |
SIA “Conelum” |
EloSCOPE C |
P25 |
SIA “Compaqpeat” |
Jauna produkta izveidošana no jau reģistrētiem jauniem produktiem AdMina® un MiCo® |
P26 |
SIA “Kronis” |
Inovatīva pieeja produktu izpētei un to pielāgošanai jauniem ražošanas procesiem atkarībā no mērķa tirgus |
P27 |
AS “Dobeles dzirnavnieks” |
Pastas ražošanas līnijas parametru izstrāde jaunu produktu ieviešanai ražošanā |
P28 |
SIA “SQUALIO Cloud Consulting” |
Dējējvistu uzraudzības, olu ražošanas produktivitātes prognozēšanas un izmaiņu agrīnas atklāšanas sistēmas novērtēšana un tehnoloģiskās pamatnes izveide |
P29 |
SIA “Felici” |
Tehnoloģijas izstrāde jaunam musli GRACI produktam ar uzlabotu struktūru, konsistenci, uzturvērtību un uzglabāšanas īpašībām |
P30 |
SIA “RicBerry” |
Inovatīvu enerģijas produktu grupas (ar augstu enerģētisko un nozīmīgu bioloģiski aktīvo vielu vērtību) radīšana |
P31 |
SIA “Zippy Vision” |
Datorredzē un datu zinātnē balstīta kvalitātes kontroles un vadības risinājuma izstrāde pārtikas rūpniecībai |
P32 |
AS “Sistēmu inovācijas” |
Smiltsērkšķu ogu bezatlikumu pārstrādes metodoloģijas izstrāde |
P35 |
AS “Dobeles dzirnavnieks” |
Jaunu produktu izstrāde AS "Dobeles dzirnavnieks"” |
P37 |
AS “Rīgas Piena kombināts” |
Alternatīvo izejvielu izmantošana piena produktu ražošanā |
P39 |
AS “Sistēmu inovācijas” |
Kontrolētas izdalīšanās uztura bagātinātāju ražošanas procesu izstrāde |
P40 |
SIA “Orkla Confectionery & Snacks Latvija” |
Veselīgu uzkodu un konditorejas produktu attīstība |
P41 |
SIA “Staburadzes konditoreja” |
Sāļās un saldās konditorejas produktu uzglabāšanas risinājumi |
P42 |
SIA “HansaMatrix Innovation” |
Robotu redzes 3D attēlu strukturētās gaismas projektors ar pielietojumu (pārtikas) rūpniecības automatizācijā |
P43 |
SIA “Lat Eko Food” |
Jaunas, augstas pievienotās vērtības, produktu grupas izstrāde uzņēmumā “Lat Eko Food” |
P44 |
SIA “Baldones lauki” |
Sarkano biešu un ābolu kompleksās pārstrādes tehnoloģijas radīšana inovatīvo produktu ražošanai cilvēka veselībai |
P45 |
SIA “SQUALIO Cloud Consulting” |
Olu ražošanas produktivitātes uzskaites sistēmas novērtēšana un optimizēšana |
P46 |
SIA “Chocolette Confectionary” |
Pazeminātas kaloritātes šokolādes masas tehnoloģija |