Projektu "LATVIJAS PĀRTIKAS NOZARES KOMPETENCES CENTRS" realizē SIA "Latvijas Pārtikas kompetences centrs".
Projekta numurs: 1.2.1.1/16/A/004
Latvijas Pārtikas Kompetences Centrs aptver divus zinātniskos virzienus:
- Latvijas ražotāju produktu tirgus palielināšana, kas ietver:
- glabāšanas iepakojuma pētījumi;
- glabāšanas laiku un nosacījumus uzlabojošas tehnoloģijas;
- Jauni produkti plašākām tirgus preferencēm.
- Ražošanas pievienotās vērtības un konkurētspējas palielināšana, kas ietver:
- pārtikas blakusproduktu izmantošanas uzlabošana augstākas pievienotās vērtības produktos;
- lauksaimniecības un augļkopības pētījumi resursu izmantošanas efektivitātes uzlabošanai – piemērotākas sugas, audzēšanas tehnoloģijas;
- jauni, inovatīvi produkti ar augstāku pievienoto vērtību maksimāli izmantojot esošos tirgus, tehnoloģijas, citus ražošanas faktorus.
Kopējais projekta apmērs: 4 898 020.74 EUR, t.sk. ERAF 2 990 156.29 EUR, privātās investīcijas 1 907 864.45 EUR
Projekta īstenošanas periods: 01.09.2016 – 31.12.2018.
Sasniegtie rādītāji:
- atbalstīto pētījumu skaits – 30
- atbalstīto komersantu skaits – 30
- izstrādātas jaunas tehnoloģijas - 23
- izstrādāti jauni produkti – 182
Īstenotie Projekti:
Īstenotājs |
Projekts |
Projekta nosaukums angļu valodā |
---|---|---|
LPKS "Augļu nams" |
Jaunas augļu uzglabāšanas tehnoloģijas |
New storage technologies for fruit crops |
SIA " Kronis" |
Gatavie produkti un mērces inovatīvā iepakojumā pasaules tirgiem |
Ready meals and condiments in innovative packaging for world markets |
SIA " Milzu!" |
"MILZU!" graudaugu pārslu iepakojumā paredzētās bērnu rotaļlietu ekosistēmas izpēte un izstrāde pārtikas produktu pievienotās vērtības palielināšanai |
Research and development of children's toy ecosystem in MILZU! cereal flakes packaging to increase the value added of food products |
SIA " Milzu!" |
"MILZU!" jaunu graudaugu produktu receptūru izpēte |
"MILZU! development of new cereal product recipes |
SIA "Piejūra" |
Koekstrūzijas metodes pielietošana produktu ražošanā |
Co-extrusion method application in food processing |
SIA "Piejūra" |
Ražošanā esošo blakusproduktu izmantošana citu produktu ražošanā (pastēšu, ziežu utt.) ar noteiktu derīguma termiņu |
The processing of by-products into other foods (pâtés, pastes, etc.) with a specified shelf life. |
SIA "Skai Baltija" |
Ķirbju piedevas no blakusproduktiem izstrāde |
Development of pumpkin additive and powder from by-products |
SIA "Karavela" |
Skumbriju konservu ražošanas blakusproduktu pārstrāde |
Processing of by-product from canned mackerel production line |
SIA "Karavela" |
Jauna, augstvērtīga zivju konserva veida izstrāde, izmantojot Baltijas jūras izejvielu: reņģes un brētliņas |
Development of new, high-value canned fish products using Baltic Sea fish: Baltic herring and sprats. |
SIA "Auravia Latvia" |
Noturīgu organisko savienojumu biotehnoloģiska noārdīšana pārtikas rūpniecības notekūdeņos |
Recalcitrant organic chemical degradation in food production waste water using biotechnological methods. |
SIA "Baltic Dairy Board" |
Laktozi saturoša piena un sūkalu permeāta enzimātiskā biokonversija produktos ar palielinātu vērtību |
The enzymatic bioconversion of lactose containing milk and whey |
SIA "Conelum" SIA "Apply" |
EloSCOPE C |
EloSCOPE C |
SIA "Compaqpeat" |
Jauna produkta izveidošana no jau reģistrētiem jauniem produktiem AdMina® un MiCo® |
Creating a new product from already registered new products AdMina® and MiCo® (gaidu apstiprinājumu tulkojumam no projekta īstenotāja) |
SIA "Kronis" |
Inovatīva pieeja produktu izpētei un to pielāgošanai jauniem ražošanas procesiem atkarībā no mērķa tirgus |
An innovative approach to product research and adaptation to new manufacturing processes dependent on target markets |
AS "Dobeles dzirnavnieks" |
Pastas ražošanas līnijas parametru izstrāde jaunu produktu ieviešanai ražošanā |
Development of parameters for pasta production line to introduce new products in production |
SIA "SQUALIO Cloud Consulting" AS "Balticovo" SIA "ABC software" |
Dējējvistu uzraudzības, olu ražošanas produktivitātes prognozēšanas un izmaiņu agrīnas atklāšanas sistēmas novērtēšana un tehnoloģiskās pamatnes izveide |
Assessing and laying the technical foundation for a system to monitor laying hens, forecast the productivity of egg production and discover changes early |
SIA "Felici" |
Tehnoloģijas izstrāde jaunam musli GRACI produktam ar uzlabotu struktūru, konsistenci, uzturvērtību un uzglabāšanas īpašībām |
Technology development for a new muesli GRACI product with improved structure, consistency, nutritional value and storage properties |
SIA "RicBerry" ZS "Strēlnieki" |
Inovatīvu enerģijas produktu grupas (ar augstu enerģētisko un nozīmīgu bioloģiski aktīvo vielu vērtību) radīšana |
The creation of innovative energy-boosting product group (with a high energetic value and content of important biologically active substances). |
SIA "Zippy Vision" SIA "Mak IT" AS "Dobeles dzirnavnieks" |
Datorredzē un datu zinātnē balstīta kvalitātes kontroles un vadības risinājuma izstrāde pārtikas rūpniecībai |
Computer vision and data science based quality control and management solution for food manufacturing industry |
AS "Sistēmu inovācijas" |
Smiltsērkšķu ogu bezatlikumu pārstrādes metodoloģijas izstrāde |
Elaboration of methodology of Sea Buckthorn berry residue free processing. |
AS "Dobeles dzirnavnieks" |
Jaunu produktu izstrāde AS "Dobeles dzirnavnieks"" |
New products development in JSC "Dobeles dzirnavnieks" |
AS "Rīgas Piena kombināts" |
Alternatīvo izejvielu izmantošana piena produktu ražošanā |
Usage of alternative raw materials in dairy production |
AS "Sistēmu inovācijas" |
Kontrolētas izdalīšanās uztura bagātinātāju ražošanas procesu izstrāde |
Development of production of controlled rate eluation of food supplements |
SIA "Orkla Confectionery & Snacks Latvija" |
Veselīgu uzkodu un konditorejas produktu attīstība |
Healthier snacks and sweet pastry product development |
SIA "Staburadzes konditoreja" |
Sāļās un saldās konditorejas produktu uzglabāšanas risinājumi |
Sweet pastry and convenience food storing solutions |
SIA "HansaMatrix Innovation" SIA "Lightspace Technologies" AS "HansaMatrix" |
Robotu redzes 3D attēlu strukturētās gaismas projektors ar pielietojumu (pārtikas) rūpniecības automatizācijā |
Structured light projection engine for 3D machine vision with use in (food) industry automatization. |
SIA "Lat Eko Food" |
Jaunas, augstas pievienotās vērtības, produktu grupas izstrāde uzņēmumā "Lat Eko Food" |
New, high value added, product group development at Lat Eko Food Ltd. |
SIA "Baldones lauki" |
Sarkano biešu un ābolu kompleksās pārstrādes tehnoloģijas radīšana inovatīvo produktu ražošanai cilvēka veselībai |
Development of red beetroot and apple complex processing technology to innovative health food manufacturing |
SIA "SQUALIO Cloud Consulting" AS "Balticovo" |
Olu ražošanas produktivitātes uzskaites sistēmas novērtēšana un optimizēšana |
Evaluation and optimisation of the system for measuring the productivity of egg production |
SIA "Chocolette Confectionary" |
Pazeminātas kaloritātes šokolādes masas tehnoloģija |
Reduced calority chocolate mass technology |